• Grootste assortiment
  • Gratis afhalen
  • Snelle levertijd
  • Altijd scherpe prijzen
  • Topkwaliteit

Manegebodem

Abonneren op RSS-feed

Manegebodem

Is uw huidige manegebodem te zwaar en zakt uw paard meer dan 4 centimeter weg in het zand? Is uw manegebodem te droog en helpt sproeien maar voor eventjes?

Deze problemen komen veel voor bij zand met te weinig structuur. De gevolgen van te weinig structuur in de manegebodem zijn:

- paard is in onbalans en heeft moeite met zijn oefeningen
- paard springt moeilijker in galop
- overbelasting van de gewrichten van uw paard en daardoor blessures
- veel stofvorming
- meer onderhoud (voornamelijk voortdurend egaliseren)
- bij vorst niet meer kunnen rijden


De manegebodem heeft in alle gevallen structuur nodig. Door het toevoegen van polyvlokken, geopad of kokosvezel, kunt u de oorzaak van deze problemen wegnemen en een stevige manegebodem maken voor een lange periode.

Onze polyvlokken zijn van hoge kwaliteit en worden voornamelijk gebruikt bij zijn onder andere in Madrid (jumping) en Kentucky gebruikt bij wedstrijden van hoog niveau. Deze polyvlokken zijn door hun hoge treksterkte uitermate geschikt voor intensief cq professioneel gebruik en geschikt voor binnenbakken en buitenbakken. Deze polyvlokken zijn onder andere in Kentucky en Madrid gebruikt.  

Kokosvezel is een volledig natuurlijk product en zorgt voor een periode van ca 5 jaar, voor stevigheid in uw manegebodem. Na deze periode zal het effect van de kokosvezel afnemen. Kokosvezel is geschikt voor gebruik in manegebodems voor zowel binnen als buiten, maar minder geschikt voor intensief gebruikte manegebodems.

Bij de producten treft u meer informatie aan over de eigenschappen, verwerking en de mogelijkheden die de producten u bieden.

Neem contact met ons op indien u vragen of opmerkingen heeft, of als u een maatwerkofferte wilt ontvangen.

Indien u namens uw vereniging op zoek bent naar een nieuwe manegebodem, neem dan ook contact met ons op. Wij dragen verenigingen een warm hart toe en willen graag helpen om de faciliteiten te verbeteren.